lørdag 1. august 2009

Vi er paa rett sted allikevel

Selv om vi et lite oeyeblikk trodde det, har vi ikke kommet til Asias svar paa Gran Canaria. Ikke det at det er noe galt med Gran Canaria, men etter 12 timer i fly fra Amsterdam ble vi skuffet over hvor "skandinavisert" alt var. Dette ser heldigvis til naa ut aa kun gjelde Hua Hin. Tirsdag denne uken satte vi oss paa en turistklasse! buss til en by som ligger fire timer soer fra Hua Hin. Husker ikke navnet paa byen i farten. Herifra gikk vi ombord i en baat som skulle frakte oss til Koh Samui. Paa denne ture var det stopp paa flere flotte oeyer, deriblant Ko Tao.


Vaart stopp ble altsaa Koh Samui, og de foerste tre dagene tilbrakte vi paa Koh Samuis mest populaere strand, Chaweng. Vi hadde denne gangen booket hotell gjennom ett byraa, og ble dermed sikret bungalow paa stranden! Svaert praktisk. Her ble det late dager paa stranden. Ved foerste oeyekast saa det ut til at vi skulle slippe unna selgerne, i og med at hotellet hadde "en privat strand" med en sikkerhetsvakt som passet paa at ikke selgerne beveget seg over tauet som laa der som en grense. Men man kan jo "selge" utenfor grensen, saa lenge man har stemme :/ Undertegnede var i begynnelsen svaert hoeflig med disse "stakkars" selgerne, men denne taalmodigheten har avtatt! Trikset var en stund aa late som man sov, men selgerne kvier seg ikke for omtrent aa apne oeynene dine for aa spoerre om du vil se paa thaiboxing eller kanskje kjoepe et par "Rayban"-solbriller. Og saa har man disse iskremselgerne da. De gjoer alt for din oppmerksomhet: synger og danser. Hoerer lyden av dem til og med om natten naar vi sover: " I scream, U scream". Egentlig har jeg lyst til aa virkelig vise dem "scream"! Dette maset skuffet meg litt naar det gjelder Thailand, men klart de har vel oppdaget at solhungrige vestlige turister er loennsomt levebroed.


I tiden foer vi ankom Thailand, sjekket vi titt og ofte diverse vaermeldinger, og var litt bekymret for hvilket vaer vi ville faa under vaart opphold. De fleste vaerkanalene kunne melde om kraftige regnbyger og tordenvaer. Men dette er en sjeldenhet, selv i regntiden. Spesielt her paa oestkysten. Noe annet kan nok moete oss i det vi reiser lenger soer.
I gaar pakket vi sammen og reiste til en strand lenger soer paa oeya, Lamai. Dette var en helt annen opplevelse enn Chaveng, og det er greit med forandringer. Denne stranden og omraadet generelt er mye roligere enn det forrige. Stranden er fredfull, med faa selgere og ikke minst kun et faatalls "Jet Skis". Her blir vi til mandag, foer vi setter oss paa flyet og reiser soerover. Vi hadde tenkt aa ta toget, men fant ut at vi har for kort tid til aa kunne sitte 7-8 timer paa toget.

Ingen kommentarer: