søndag 10. august 2008

Cairns del II

Da er vaare dager i Cairns over, men vi har hatt flotte opplevelser de siste dagene. Forrige soendag, altsaa for en uke siden, reiste vi med buss ut til Cairns Tropical Zoo, en dyrepark noen mil nord for Cairns. Her fikk vi moete det meste av det Queensland har aa by paa av dyreliv, baade paa godt og vondt :) Her var ogsaa skremmende nok baade slanger, alligatorer og krokodiller!! Av de mer koslige dyrene fikk vi se roed-panda, wombat, massevis av ulike fugler, deriblant en papegoeye som lekte kenguru, dingo, kenguru, emu og koala. I loepet av dagen fikk vi ogsaa holde en koala og mate kenguruene. Hadde litt daarlig samvittighet for aa holde koalaen, da det stresset dem en del aa bli sendt fra den ene armkroken til den andre. Dingoene var ogsaa utrolig soete der de stod, som hunder flest, og tigget etter mat. Men vi vet vel alle at de ikke noedvendigvis er saerlig vennlige ute i naturen.

Tirsdag reiste vi igjen nordover til Port Douglas. Vi skulle egentlig ut paa revet denne dagen, men turen vi hadde bestemt oss for aa ta, var fullbooket. Dermed maatte vi finne paa noe annet, og endte opp paa en hestefarm nord for Port Douglas. Denne dagen skulle vi faa oppleve droemmen om aa ri along the beach. Ingen av oss er vel noen eksperter paa hesteryggen, men det gikk overraskende bra. Det var fantastisk aa trave i sjoekanten paa en solfylt strand. Etter en stund paa stranden gikk rideturen videre inn i regnsskogen. En flott tur, og all aere til taalmodige Scooter og Pindarry, som fikk kommandoer i hytt og gevaer av to uerfarne ryttere :)

Etter rideturen ble vi kjoert ned til sentrum av Port Douglas. Her var det egentlig ikke saa mye annet aa gjoere enn aa nyte den fantastiske stranden, Four Mile Beach, eller noe saant. Resten av dagen ble tilbrakt her med soling og bading i deilig, varm sjoe. Australierne har ingenting aa klage over naar det gjelder "vinter".

Onsdag gikk turen med Ocean Freedom ut til The Great Barrier Reef. - Et kapittel for seg selv. En helt fantastisk dag, hvor vi snorklet rundt, og fikk se alt det flotte revet har aa by paa. - Helt ubeskrivelig. Vi laante oss et undervannskamera, saa bilder kommer etter hvert.

I skrivende stund har vi ankommet New Zealand og Auckland, saa oppdateringer kommer!

1 kommentar:

Familien Nese sa...

Traff dere Nemo?? Spente på oppdateringer fra NZ, eller kanskje nettet har fryst fast? Ryktene sier dere ikke har det tropisk...