fredag 15. august 2008

New Zealand!

Vi har naa egentlig kommet til Los Angeles, men p.g.a mangel paa tid, kommer en liten oppdatering fra New Zealand foerst. Vi var selvsagt forsinket fra flyplassen i Cairns, saa denne gangen hadde vi faktisk god tid paa flyplassen. Noe nervepirrende da forsinkelsen skyldtes daarlig vaer. Vel nede i Auckland kunne vi sjekke inn paa et helt fantastisk hotell, Langham Hotel. Vi trodde kanskje bildene paa nettet var noe "pyntet"paa, men hotellet var over all forventning. Standarden paa New Zealand var tydelig hoey, noe vi ogsaa har hoert tidligere.

I ettertid ser vi at vi absolutt burde hatt lengre tid her. New Zealand ser ut til aa vaere et helt fantastisk land! Vi hadde planer om aa leie oss en bil, kjoere litt rundt og se noe annet enn selve Auckland. Vi hadde blant annet planer om aa reise en dag soerover, for aa staa paa ski. Men saa var det disse avstandene da - tror egentlig at kart lyver. Avstandene var enorme, saa det endte med opphold i Auckland og omegn. Vi reiste blant annet med baat ut til Waiheke Island. En flott oey, med fantastiske strender. Det er for tiden forholdsvis kaldt paa New Zealand, saa noe bading og soling paa strendene ble det ikke. (Vi har faktisk kjoept luer!) Ute paa Waiheke Island mannet vi oss opp til aa leie en bil! Saa vi suste rundt paa oeya , kjoerende paa venstre side av veien. Alt ble med en gang mer avansert baade med giring, blinklys, vikeplikt og ikke minst rundkjoering.

Den siste dagen vaar paa New Zealand, som etter hvert viste seg aa bli den lengste vi noengang har hatt, tilbrakte vi paa en sauefarm,
Sheepworld! Vi visste ikke helt hva som ventet oss denne dagen, og trodde en stund at dette var mest for barn. Men vi hadde en fantastisk dag, med klipping av sau!, mating av lam og gjeterhundshow. Det var utrolig fascinerende aa se hvordan disse gjeterhundene, en blanding mellom bordercollie og greyhound, fikk kontroll paa sauene. De hadde tre forskjellige typer av gjeterhund, alt etter hva formaalet med gjetingen var, og den ene typen kunne gjete opp mot 1000 sauer! Imponerende. Undertegnede fikk selvsagt en firbent venn i loepet av dagen, Sam, og forelsket seg tvert. I loepet av dagen fikk vi ogsaa noen venner som ikke var fullt saa hyggelige. Leggene vaare er fulle av roede og kloende stikk/bitt!

Tilbake i Auckland dro vi omtrent rett til flyplassen, hvor vi skulle ta flyet til Los Angeles rundt 21.30. I loepet av flyturen den natta, krysset vi datolinja, noe som foerte til at vaar doegnrytme ble helt"snudd paa hodet". Vi floey en 12 timers flytur fra Auckland den 12. august, og i det vi landet i Los Angeles etter 12 timer, var datoen fortsatt 12. august, og klokken var bare 2 paa ettermiddagen. Laaang dag!

New Zealand var utrolig sjarmerende, og vi vil gjerne tilbake. Da gjerne med mye lengre tid, slik at vi faar reist rundt, og ogsaa oppleve den soerlige delen av landet, som visstnok er fantastisk.

See yaa

Ingen kommentarer: